با پارتنر حساس چیکار کنم؟

حساس و زود رنج بودن دوتا از ویژگی که ممکنه پارتنرت داشته باشه و دونی باید باهاش چیکار کنی. همش سوالت این باشه چجوری باهاش حرف بزنم که ناراحت نشه؟ هر چی میگم بهش برمیخوره و بعدش میشه دعوا! نمیفهمم کجای رفتارم اشتباهه. باهام همراه باش تا بهت بگم.
نشونه های افراد حساس و زودرنج:
بعضی از اونها تنها به یک یا چند مورد حساس هستن، اما بعضیا یه لیست گنده از کارایی دارن که ازش ناراحت میشن.
یک همسر حساس دارای علائمی هست که برات این پایین نوشتم:
- اشکال در رها کردن افکار و احساسات منفی
- داشتن علائم جسمی (استرس یا سردرد) به خاطر اتفاق های بد در طول روز
- به خاطر وقایع بد دچار عادت های بد خوردن و خوابیدن هستن.
- اغلب احساس تنش و اضطراب دارن.
- خودشو سرزنش میکنه.
- حتی به خاطر یه کار معمولی، فکر میکنه ممکنه رابطه کات بشه.
- خودشو با دیگران مقایسه میکنه.
- به خاطر چیزهای زیادی احساس خشم میکنه و دعوا میکنه.
حساسیت نسبت به دیگران:
- نگران قضاوت بقیه اس.
- همه چیزشو به خودش میگیره و شخصی تفسیر میکنه.
- به راحتی ناراحت میشه.
- احساساتشو مخفی میکنه و احساسات منفیشو توی خودش می ریزه.
- در مورد اتفاقات بد زندگیش با دیگران حرف میزنه.
- انتقادپذیر نیست.
- حتی بدون وجود شواهد، تصور میکنه بقیه عمدا ناراحتش کردن.
- در مقابل کوچک ترین چیز، بیشترین و افراطی ترین واکنشو نشون میده.
- نمی تونه ارتباط با دیگران رو تحمل کنه. (حسوده)
حساسیت نسبت به محیط:
- احساس ناراحتی در جمع
- ناراحتی در زمان قرارگیری در معرض نور زیاد و صدای بلند و بوی شدید
- احساس ناراحتی در زمان گیر کردن توی یه موقعیت ناخواسته مثل ترافیک
- ناراحتی در زمان دیدن یا خوندن اخبار منفی
- شناخت نشونه های رایج در این افراد، می تونه به شما توس یادگیری طرز برخورد با همسر زودرنج کمک کنه.
علت حساس بودن چیه؟
- داشتن والدین سهل گیر و فراهم کردن همه چیز برای کودک
- سختگیری بیش از حد والدین
- اضطراب و افسردگی
- تجربه های تلخ مداوم و ضربه های متعدد در روابط فردی
- نداشتن مهارت روابط بین فردی
- حس حقارت درون و عزت نفس پایین
توصیه هایی برای طرز برخورد با همسر حساس:
کمتر انتقاد کنید:
آدم های زودرنج طاقت انتقاد کردن ندارن. مسائل جزئی رو رها کنین و فقط برای موارد ضروری ازش انتقاد کنین. انتقادتونو به صورت آروم و با لحن مهربون بیان کنین.
مقاله تکمیلی: یه مدت از رلم دور بمونم کار درستیه؟
خط قرمزهاشو بشناسین:
اگر زندگی در کنار یک فرد حساس رو انتخاب کردین، باید برای آرامش خودتون اونو بشناسین و از حساسیت هاش باخبر باشین. تا حد امکان سعی کنین از چیزهایی که اونو ناراحت میکنه، دوری کنین. این کار باعث کاهش تنش توی زندگی شما میشه.

بهش محبت کنین:
آدم های زودرنج به دریافت توجه و محبت بیشتری نیاز دارن تا افراد نرمال و معمولی. محبت کردن اصل مهم در طرز برخورد با همسر زودرنج هست و جلوی خیلی اختلاف هارو میگیره. رفتارهای تند و خشن اونو می شکنه و بهم می ریزه.
حرف هاشو بشنوین:
معمولا توی زندگی با این فرد قراره غرولندهای زیادی رو بشنوین. با صبوری حرف هاشو گوش کنین، در غیر این صورت خشمش بیشتر میشه و همه چی بهم میریزه.
تلاش کنین سوتفاهم هارو برطرف کنین یا خواسته های منطقیشو برآورده کنین. اگر نمی تونین خواسته شو تامین کنین، با دلیل قانعش کنین.
توصیه هایی به آدم های حساس:
ناراحتی ها رو توی خودتون نریزین
خیلی از افراد زودرنج، وقتی به موضوعی برخورد می کنن که اونا رو ناراحت می کنه، هیچ حرفی نمی زنن. این باعث میشه که ناراحتی تا مدت ها توی ذهنش بمونه و اونارو مرور کنه. حرف نزدن در مورد دلخوری هاتون باعث میشه که به تدریج از آدم ها دور بشین و از آنها کینه به دل بگیرین.
در عوض، حرف زدن در مورد دلخوری ها دو مزیت دارد:
- شاید دچار سو تفاهم شدین و با گفتن میشه حلش کرد.
- اطرافیان از حساسیت هاتون آگاه میشن و با عدم تکرار اونها کمتر شمارو ناراحت میکنن .
در آرامش و بدون گریه یا عصبانیت موقعیت رو برای فرد مورد نظر توضیح بدین و صریح و شفاف بگین که از چی دلخور شدین.
دست از مقصر کردن بقیه بردارین:
با غر زدن و گریه کردن هیچ مشکلی در جهان حل نشده و نمیشه.اخه نمیشه انتظار داشت که همه طرز برخورد با پارتنر زودرنج رو بلد باشن و بدونن چجوری شمارو ناراحت نکنن. شما با مقصر شمردن دیگران یا نشخوار فکری ، فرصت های زندگی رو از دست میدین . از جنگیدن با دیگران چه دستاوردی دارین؟ تصمیم بگیرین که از حساسیت هاتون رها بشین تا میزان دلخوری و ناراحتی توس زندگیتون کمتر بشه.
اول از همه دست از تکرار اینکه «من زودرنج و حساس ام» «همه حواستون باشه منو ناراحت نکنین» بردارین. با این برچسب راه تغییر رو بر خودتون میبندین .آماده بشین که از این پوسته خارج شین. برای این کار می تونین از یک مشاور یا روانشناس کمک بگیرین .

قضاوت نکنین:
بدون وجود شواهد، رفتارهای دیگران رو بد برداشت نکنین و نیت های اونها رو حدس نزنین . مگه علم غیب دارین ذهنیت منفی نسبت به رفتارهای دیگران و تفاوت ظاهر و درونشونو کنار بگذارین . دیگرانو همونطور ببینین که هستند و و به فکرای الکیتون پر و بال ندین. همه چیز رو به خودتون نگیرین و حرف های دیگرانو به خودتون نسبت ندین.
پست یوتیوبمون: چجوری عشقمو فراموش کنم؟
جنبه های مثبت دیگران رو با خودتون تکرار کنین:
زودرنجی باعث میشه که از بقیه دور بشین .با تکرار ویژگی های مثبت اطرافیان می تونین اونها رو به خاطر چند ویژگی منفی ببخشین .
اگر حساسی همیشه بدترین سناریو رو تصور کن:
برای هر موضوعی از دیگران انتظار بدترین برخورد رو داشته باشین. خودتونو آماده دیدن بدترین واکنش ها کنین. این باعث میشه که دیدن برخوردهای بهتر برای شما ساده تر بشه.
فکر کردن به موضوعات قبلی رو رها کنین:
دست از مرور خاطرات منفی و نشخوار فکری بردارین. این کار حال شما رو بدتر میکنه .

به پزشک عمومی مراجعه کنین:
کمبود بعضی مواد توی بدن میتونه باعث افزایش حساسیت و زودرنجی توی شما میشه. بهتره یه آزمایش خون بدین. کم خونی و کمبود ویتامین D3 می تونه عاملی برای ناراحتی های روحی و افسردگی باشه. اگر عامل جسمی برای ناراحتی و زودرنجی شما وجود نداره، بهتره با یه مشاور صحبت کنین .
آیا ازدواج با آدم حساس مشکلی داره؟
زندگی با کسی که زودرنج هست، سریع گریه یا قهر میکنه و مشخص نیست دفعه بعد چه چیزی اونو دلخور میکنه و این کار اصلا ساده نیست . گذران عمر با چنین آدمی پر از دعوا و بحثه . اصول زیادی رو باید برای برخورد با همسر یا پارتنر زودرنج رعایت کنین تا اون ناراحت نشه. به تدریج، سو تفاهمات اونقدر زیاد میشه که نمی دونید واقعا چه کسی مقصره و حق با چه کسی هست . لازمه برای ازدواج روحیات خودتونو بشناسین. افراد پرخاشگر و عصبی نمی تونن در کنار افراد زودرنج زندگی کنن . اگر تصمیم به ازدواج با چنین فردی گرفتین، خودتونو به مهارت های ارتباط با افراد زودرنج و صبر و تحمل مجهز کنین . در غیر این صورت برای آرامش هر دوی شما بهتره که به فکر کس دیگه ای برای ازدواج باشین .
همسر شما چقدر زودرنج هست؟ از چه چیزی بیشتر ناراحت میشه؟ برای پرهیز از دلخوری، چه راهکارهایی رو امتحان کردین؟ حتما باهام به اشتراک بزارین.
ممنونم تا اینجا همراهم بودین. امیدوارم مفید بوده باشه. اگر اینارو انجام دادی بازم به مشکل خوردی همش قهر و دعواست اعصاب خوردیه و دلت آرامش رابطه رو میخواد. من با مشاوره دادن میتونم بهت کمک کنم تا بتونی قلق پارتنر تو یاد بگیری وطبق خواسته اش رفتار کنی تا یه رابطه فوقالعاده رو رقم بزنی و با دعوا و بحث خدافظی کنی. از اینجا وقت مشاورتو رزرو کن
دیدگاهتان را بنویسید