چجوری تو یه رابطه اعتماد کنیم؟

اعتماد توی یه رابطه ای که تازه استارت خورده شاید یکم مشکل باشه و بهم گفتن که : نمیدونم چجوری بهش اعتماد کنم اگر بهم ضربه بزنه چی؟ یعنی ممکنه بهم آسیب بزنه از کجا بفهمم که قابل اعتماد نیست. و من فکر کردم برای جواب این سوال ها یه مقاله درست کنم تا اخرش باهام باش چون به یه نتیجه خوب میرسی.
چرا اعتماد توی رابطه اهمیت داره؟
اعتماد جزو نیازهای ماست. به این دلیل بعد از تجربههای متعدد و چشیدن بی اعتمادی، بازم وارد رابطه میشیم. اعتماد در رابطه مثل جریان خون توی رابطه اس که ما متوجه اون نیستیم؛ مگه اینکه دست ازش برداریم. توی مشکلات زندگی و شرایط م مثل لنگر عمل میکنه که میتونه نجات دهنده باشه. وقتی اعتماد توی رابطه وجود داره، به جای واکنشهای تند توی بحثها، بیشتر به دنبال اینیم که دلیل این مشاجره و این دعوا چیه؟ پرخاشگری بیشتر بخاطر احساس ناامیدیه، پس اعتماد کمک میکنه که منطقیتر به مسائل توی رابطه فکر کنیم.
اصلا اعتماد یعنی چی؟
مهم اینکه شما بدونین اصلا اعتماد چه معنی براتون داره؟ اما به طور کلی اعتماد داشتن به یک نفر یعنی: من ایمان دارم این آدم وفاداره و برای من آدم امنیه. در واقع اعتماد در یک جمله یعنی: این آدم خیرخواهم هست و بهترین هارو برای من میخواد.
اعتماد توی رابطه باید چطوری باشه؟
باید بدونین که اعتماد باید پایدار باشه و رشد کنه. نمیشه توی طولانی مدت حفظش کرد؛ چون چالشهای زیادی توی مسیر رابطه وجود داره. اطمینان معیاری منطقی ای هست برای در نظر گرفتن عشق. اگه به کسی اعتماد نداشته باشین، نمیتونید عاشقش باشین؛ پس عشق و اعتماد در کنار هم دیگه کامل میشن. هر کدوم از ما ضربههای روانی و تروماهایی رو که توی زندگیمون تجربه کردیم که در شروع یک رابطه باید اونها رو پشت سر بگذاریم و موضوعات و مسائلمونو حل کنیم تا بتونیم اعتماد کنیم و ادامه بدیم.

چطوری باید اعتماد کنیم؟
در رابطه به اصطلاح روانشناسی بهتره که درهای ارتباط بین شما باز باشه. یعنی به راحتی باهم حرف بزنین. گاردی نسبت به عقاید و سلایق هم نداشته باشین. خط قرمزهای هر کدوم برای اون یکی مشخص باشه. آرزوها و رویاهاتونو برای هم توضیح بدین. بدون ترس از قضاوت باهم حرف بزنین. ببینین میتونین مسئولیت اشتباهاتتونو برعهده بگیرین؟ کسی که مسئولیت گذشته خودشو یا اشتباهاتش رو میپذیره، قابل اعتماده. به هم گوش بدین. گوش دادن یکی از سختترین مهارتهای فردیه و به معنی سکوت نیست .
پیشنهادی:پارتنرم حساسه چیکارش کنم؟
کسی توی رابطه قابل اعتماده که:
- احساس کنترل شدن به شما نده.
- بگذاره صحبت کنین.
- مسائلو کامل باهاتون درمیون بگذاره.
- مسائل مالی که قدرت زیادی دارن رو به صورت شفاف بیان کنه.
- باهاش صمیمیت جسمی داشته باشین؛ یعنی وقتی شما رو لمس میکنه حتی اگر فقط دست شما رو گرفته ، معذب نشین.
- شما رو بعد از دوره کوتاهی از آشنایی به بقیه و خانواده معرفی میکنه.
- با چیزهایی که براش اتفاق افتاده و با چیزهایی که داره، احساس راحتی کنه و از چیزی درباره زندگیش شرمنده و متأسف نیست.
- رفتار هاش تغییری نمیکنه و خوده واقعیشه.
- حرفهاش مطابق عملکردش هست؛ یعنی چی میگه انجام میده.
حالا چجوری میتونیم درستش کنیم؟
بازسازی اعتماد پروسه ساده ای نیست. اگر شما باعث از بین رفتن اعتماد شدین، مسئولیتش رو قبول میکنین؟ شریک عاطفی شما چقدر آمادگی داره که دوباره بهتون اطمینان کنه؟ ساختن اعتماد یک رابطه دوطرفه اس و هر دو طرف باید کمک کنن تا دوباره رابطه به اعتمادش برگرده. بعد از این که اعتماد در رابطه خدشه دار میشه مهمترین نکته اینکه بدونیم قطع رابطه بهترین راه حل نیست. میتونین از کمک یک روانشناس استفاده کنین که بهترین گزینه اس. چه بخواین رابطه رو ادامه بدین چه رها کنین، خشم حاصل از این خراب شدن میتونه آسیب زننده باشه. پس هر دو طرف باید تلاش کنن تا کمترین آسیب وارد بشه.
همونطور که گفتیم ما توی رابطه باید مصداق اعتماد رو برای هم مشخص کنیم. شاید برای کسی جواب دادن به پیام ناشناس حس بی اعتمادی بهش دست بده. ما باید از منظر انسانی به قضیه نگاه کنیم. اشتباه کردن یه قسمت از واقعیت زندگی ماست و مهم اینکه چطوری با این اشتباه برخورد کنیم که نتایج بدتری نداشته باشه.

پست یوتیوبمون:چجوری فراموشش کنم؟
پنهان کاری همه چیزو بدتر میکنه. اطمینان هیچوقت خود به خود به وجود نمیاد. درواقع به دست آوردنی هست. بعد از خدشه دار شدن ، رابطه نیاز به مراقبت بیشتری داره. اگر شریک عاطفی ما بی اعتماد شده ، نباید بگیم: تو حساسی. قولی ندیم که نتونیم انجامش بدیم. برای جبران اشتباهمون راه حل احساسی ندیم.
بی اطمینان بودن ممکنه دو سال پیش اتفاق افتاده باشه؛ ولی چون بازسازی نشده، ذخیره شده احساسش در بدن شما ضبط میشه. پس حداقل هفتهای یک ساعت وقت بگذارین که حل کنین؛ چون با این احساس نمیشه راحت زندگی کرد.
در چه حد بهش اطمینان کنیم؟
به هیچکس نمیشه اطمینان صد درصدی داشت. فقط میتونیم تصمیم بگیریم که این شخص برای من امنه یا نه. افرادی هستن که سخت با یه نفر اوکی میشن. این میشه از آسیبهای قبلی توی روابط قبلی یا از خانواده نشأت گرفته باشه. خیانت مثل یک زخمه که ممکنه سالها ترمیمش زمان ببره. یک روانشناس روابط عاطفی میتونه در این زمینه بهتون کمک کنه.
چرا نباید توی رابطه کوتاه مدت اعتماد کرد؟
لزومی به اطمینان بیش از حد وجود نداره؛ اما بهتره به صورت مستقیم اعلام نکنیم که من اصلا بهت حس خوبی ندارم.
درسته که به کسی انتقاد ناپذیره اعتماد نکنیم؟ بله. چون که این فرد درهای ارتباطی رو بسته. نمیشه باهاش صحبت کرد. اما اینم باید در نظر بگیریم که چجوری انتقاد میکنیم؟ چون یه موقع انتقادهای ما تخریب و سرزنشه.
یه موقع پیش میاد که میگیم: اگه آروم بهت بگم، متوجه نمیشی. پس باید داد بزنم یا تورو سرزنش کنم. اما پیش خودمون فکر میکنیم خیلی آروم گفتیم . و وقتی طرف مقابلمون واکنش نشون داده، احساس کردیم که انتقاد پذیر نیست.
اگر حرف زدن برای شما سخته، نامه بنویسین. این مشخص میکنه که چه برداشتهای اشتباهی نسبت به رفتار همدیگه دارین و چقدر با اون چیزی که فکر میکردین فاصله داشته.
خب دوستان این مقاله هم تموم شد ممنون که تا آخرش با من بودین.خیلی وقت ها این بی اعتمادی از رابطه های نادرست بوده و به تنهایی نمیشه درستش کرد با هر کس توی رابطه میری فکر میکنی ولت میکنه یا بهت خیانت میکنه و تو بازم تنها میمونی این حس و فکرای بد رو میتونه یه مشاور درست کنه تا بدونی با دید بهتری رابطه ات رو شروع کنی از اینجا میتونی وقت مشاورتو رزرو کنی تا بتونیم باهم صحبت کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید